Roetfilter

Als gevolg van milieumaatregelen worden nieuwe dieselmotoren standaard uitgerust met een zogenaamd roetfilter. Op het moment dat de dieselvloeistof onvolledig verbrandt, kunnen roetdeeltjes ontstaan. Als deze deeltjes in de lucht komen, raakt de lucht vervuild. En dat is schadelijk voor de volksgezondheid.

Een niet goed functionerend roetfilter: wat dan?
In een roetfilter hoopt as (ofwel verbrande roetdeeltjes) zich op. Het gevolg is dat het roetfilter dan na een tijdje verstopt raakt. Het roetfilter werkt niet meer naar behoren en er kan schade aan de motor ontstaan, soms zelfs met stilstand tot gevolg. Dit heeft alles te maken met het feit dat het automatisch regeneratieproces van het roetfilter niet meer goed werkt. Het is daarom van belang om het roetfilter van uw dieselmotor regelmatig te laten reinigen. Bij Autobedrijf Dalhoeven beschikken we over veel ervaring op dit gebied.

Laat uw roetfilter reinigen bij Autobedrijf Dalhoeven
Om een defect aan het roetfilter (en vervolgens de auto) te voorkomen, is het verstandig om het roetfilter bij ons te laten reinigen. We maken daarbij gebruik van een unieke reinigingsmethode. Daarbij wordt er ook een complete diagnosecheck van uw auto uitgevoerd.

U kunt overigens zelf ook herkennen of u te maken heeft met een niet  goed werkend roetfilter. Niet alleen door een storingsmelding op het dashboard maar bijvoorbeeld ook als het brandstofverbruik opeens extreem hoog is, er veel roet of rook zichtbaar is, het oliepeil stijgt of als er weinig vermogen beschikbaar is. Bezoek dan onze werkplaats zodat wij kunnen kijken wat er precies aan de hand is.

Wilt u ook uw roetfilter laten reinigen? Neem dan contact met ons op en plan een afspraak in.